HAPPY NEW YEAR!

Happy New Year! Hoppas att ni får världens bästa start på det nya året!

UFC PÅ TV

Jag, Ingrid ( en jätte trevlig utbytes tjej från Norge) och hennes värdmamma Kim var till BBM, en restaurang/bar. Det var jätte mycket folk där för då var det UFC på tv. Vi åt kycklingvingar och det var gott! Kim kan asl från förr och Ingrid lärde sig igår väldigt snabbt, kul!
Kim och Ingrid :))

NEW IN

Idag åkte vi till en stad, Canon City, och där fanns det Outlet affärer och så fick jag tag på den här snygga koftan från CAP. :)
Och så fick jag smaka på den här, det är typ glass bollar. Det var en överraskning och den smakade gott!

Julens stora bildregn

Jag har haft en härlig lugn jul tillsammans med värdfamiljen. Jag fick uppleva det de gör i USA, som att öpnna julkapparna på morgonen när man vaknar. Vaknade klockan 6, det är iaf bättre än förra året som pojkarna vaknade klockan 4 på morgonen. :P jag fick uppleva ett typsikt amerikanskt jul och äta deras jul mat och det var kul att se nåt annat! Jag provade se på Kalle Anka på svtplay men det funkar inte utomlands så det gick inte.. :) Jag har fått fina julkappar, mycket mer än vad jag trodde så jg blev chockad hur mycket jag fick. :P Hela familjen fick julkappar också och dom lekte med nya saker hela dagen. Vi har lekt, sett på filmer och mysat tillsammans. Är nöjd med julen. Före julen så önskade jag mig en vit jul och så blev det så, det var helt vitt på marken :)  En härlig jul :) Men också den jobbigaste julen, min familj var inte med mig så det var väldigt tufft, saknar dom så mycket! Hoppas att ni också har haft en fin jul :)
Mjölk och pepparkakor till tomten och morötter till renarna ;)
På morgonen när man vaknade fanns de här utanför dörren :)
Saker som fanns i min socka :)
Mina julklappar!
Väckarklocka
Skor
Pyjamas
Tröja från Old Navy
Kalender med bilder på mig, värdfamiljen och min familj
Salva
Shower gel
Världensbästa plattång!
Och en överraskning från min familj, brev från dom och fick 2 julklappar av dom! Fick en klipptid och en ansiktbehandling av dom. Blev så glad!
Julmaten :)
Barnens julkalender :)
Sen var det vi skulle ge vår klapp till vår hemliga person, jag gav till Ben och Alex gav till mig :)
3 örhänge som han har valt själv och 5 earcuff eller vad heter dom nu :) Och en skrivbok från Debbies mamma i Ohio. :)
Kvällen avslutades med glögg och pepparkakor och Home Alone 2 på tv :)
Julens outfit :)

MERRY CHRISTMAS!

God Jul och Gott Nytt År!! Merry Christmas and Happy New Year!!
Jag önskar er alla en riktig god jul och världens bästa start på det nya året!

PULKÅKNING!

Egentligen skulle det bli skola idag men det var snöstorm så ingen skola, nu börjar jullovet! :D sov länge på morgonen och efter lucnh åkte vi till en backe och hade vår roliga pulkåking! Det snöade och  det var mycket folk där. :) Jag hade nämligen inga vinterkläder med mig från Sverige så jag fick låna kläder :) När vi kom hem drack vi varm choklad och åt pepparkakor och såg på The Santa Claus 3, mysigt! Varje år har dom lagt in lappar med våra namn på i en socka och sen ska vi ta ut en lapp o det är hemligt och personen på lappen ska vi köpa en julklapp till. Jag fick ben så vi åkte till affären och köpte en julklapp till honom. :P

PEPPARKAKSBAKNING

Har haft en tooooppen dag!! Det började med att jag fick veta på morgonen att det är en "snödag" för mig. Det kan betyda två saker, ingen skola eller så börjar man 2 timmar senare än den vanliga skoltiden. Det snöade så mycket under natten så på morgonen var det inte säkert att köra så jag fick sova två härliga timmar till! :D Sen var det en lugn dag på skolan och fick inga läxor hem! Som ska till nästa dag. :D Första gången sen jag började här i High school, men dock måste jag plugga till två prov på torsdag. :)
Kom hem och då gjorde vi en pepparkaks gård:) Jag och Ben gjorde granen och i slutändan tycker jag att allt blev bra. Hade förväntat mig en katastrof haha :) I förrgår gjorde vi goda pepparkakor! Barnen skulle turas om med att kavla o så, det blev bråk vem som skulle vara först. Och hela tiden fanns det nån som var en "degtjuv", alla ville smaka på degen och man såg hela tiden små händer som tar en bit av degen ;)
Ikväll när barnen går o lägger sig ska vi ägna hela kvällen åt julklappinslagning. 5 barn med en massa saker som vi ska slå in... Men nu börjar jag verkligen få riktiga julkänlor nu! Snön ligger kvar ute, snart får man ledigt, huset är pyntat och alla julklappar är köpta! Julen är här! :D

HEJ MITT VINTERLAND


ÄNTLIGEN är det lite juligt utanför dörrarna här i Colorado Springs! Det började snöa idag och nu är det helt vitt och snön fortsätter ösa ner. Det var på tiden! Men man vet aldrig, det kanske smälter bort innan julafton ändå men det ger mig riktigt mycket julkänsla nu iallafall! Igår bakade jag limpor, ååh vad dom var goda! Skönt att få smaka på nåt som kommer hemifrån i Sverige.  Tiden har gått så snabbt, jag kan inte tro att det verkligen är julafton om några dagar..! Nu är det bara 3 dagar kvar på skolan, slutar den 22 och det ska bli skönt att få e paus från skolan och läxor. Har haft en massa prov den senaste tiden och plugg, skönt att det är bara några dagar kvar av skolan. Det blir min första jul i USA också, ser fram emot vad den amerikanska julen kommer att erbjuda :D

ELECTRIC SAFARI

Idag fick jag uppleva en ovanlig sak. Jag och min värdfamilj åkte till en zoo som "lyste". Zoon hade jullampor överallt, jag har aldrig sett nån liknade så det var jätte kul men kallt! Vi åkte dit vid middagstid och var där typ 3-4 timmar. Jag förökte få ta på bra bilder men det är svårt när det är mörkt och lamporna, dom släcker och sen kommer på. Men jag gjorde mitt bästa. :PVi såg många djur, lejon, tigrar, björnar, pumor, flodhästar och många andra! Min yngsta värdbror, han var helt tagen av flodhästarna, han ville bara titta o titta! ;) Och hela områden hade lampor, formad till djur eller en sak eller nåt annat. Det var en annorlunda men ku upplevelse! Zoon ordnar det varje jul och min värdfamiljs tradition är att åka dit varje jul. Det är som ett måste för dem. :P
Imorgon ska jag julbaka och köpa julklappar, det ser jag fram emot! Sen är det bara nåågra dagar kvar till juul!!!! Glömde säga att nu äntligen har jag tagit bort gipset, handen är otrolig svag nu och jag har bandage som stöd. Men det känns så skönt att få bort den efter 6 veckor gips. :)
Nu kmr det bilder drån idag. :)

"Ett leende skapar glädje"


NEW MEXICO!

Igår eftermiddag kom jag hem från en upptagen helg i New Mexico men rolig! Vi CSDB, två skolor från Arizona o NMSD var där.  Vi åkte 5.30 på fredagsmorgonen och var framme vid lunch tiden, CSDB tjejer hade match och killarna också. Tjejerna vann o killarna förlorade. Jag var manager som ger spelarna vatten o det var kul! :) Vi tittade på andra matcher också och vår sista match var klar 11 på kvällen så vi var jätte trötta. På lördags morgonen hade dom match igen och dom förlorade.. Senare på dagen var det aktiviteter, jag som manager skulle springa med vatten i en plastmugg och sen dricka upp den så snabbt jag kan, tränarna skulle göra hök och dom andra andra saker. Man fick nog skratta :P. Efter det hade vi Academic bowl matcher och vi blev 3 plats och samma sak med tjejbasket. Är nöjd med placeringen :P I fjol vann tjejerna 1 plats. Sen var det matcher och prisutdelning sist. Vi skulle ha party typ 9 men det blev flyttad till efter prisutdelningen och det var typ 10.30 på kvällen till 12. Men vi sov typ 2 på natten, vi kunde inte sluta prata med varandra och sen skulle man vakna tidigt på söndags morgonen... Kom hem på eftermiddagen o pratade med mina föräldrar på Skype. Fick värsta magknipen på kvällen så jag är hemma idag från skolan.
Nu blir det bilder :P
Jag och Kaycee var rumskompisar :)
Det var en rolig helg men man blev jätte trött efteråt. :)

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LILLEBROR!

Grattis världens bäste lillebror!
Tänk det, 15 hela år! Jag skulle vilja vara med dig och fira men du ska ha en toppen födelsedag!
Du är helt enkelt bäst och jag är så stolt över dig!
Ha en bra födelsedag! Jag älskar dig! <3

New Mexico imorgon!!!!!

Imorgon åker jag till New Mexicoooo!!! Åker imorgon morgon 5-5.30 och är framme vid lunch tiden i New Mexico school for the deaf och vi kommer att vara där till söndag. Det är basket cup där och academic bowl tävlingar! Det kommer att vara 3 andra dövskolor. Det kommer att bli såå kul!!!! Det kommer att vara en party där hela lördagsnatten, nästa dag ska vi åka hem tidigt så alla kommer nog att inta vara på bra humör o sova hela vägen ;) Men att vakna halv 3 imorgon ser jag inte fram emot... Nu ikväll ska jag packa och sova lite tidigare och sen imorgon åker vi!!!! Vi är ungefär 30 personer från min skola o vi åker buss dit. :) Det blir nog en rolig helg!! Ha en trevlig helg :)

Carpe Diem!


LUSSEKATTER

Igår ville jag baka lussekatter så vi gjorde det. :) Dom var jättegoda!! :)
Jag och Debbie har ätit i Red Robin, dom har väldigt goda hamburgare :)
Sen på kvällen åkte vi till ett hus där det var 2 andra utbytes studenter, vi gjorde pizza tsm och såg på en jul film, Polarexpressen :) Det var mysigt! När vi kom ut kom det vackra snöflingor..åh snart är det jul! Idag ska jag nog vara hemma o ta det lugn. Kanske se på en film o äta cupcakes :) 2 advent idag också! :)

2 DECEMBER

Att december månaden är här fattar jag inte, tiden går så fort för mig! Och snart har jag varit här i 4 månader, 4??! Och snart är det juuul!! Men har haft en upptagen vecka med läxor och sånt! Idag var det Red Friday på skolan, vi har på oss röda kläder då, så är det alltid i första fredagen av månaden. Det har varit en super bra vecka för mig o min familj! Det har hänt en massa bra saker för oss! :) Nu börjar vädret bli bara kallare o kallare här, brr!!
Idag har jag träffat min kontakt person för första gången, hon har inte kunnat förr så det var kul att få träffa henne nu. Åt pizza ikväll också och se på en söt film The smurfs, ooh vad söta dom är. ;)  Imorgon ska jag träffa andra utbytes studenter o äta pizza o se på film. :)
Nu kommer det bilder från veckan :)
En bild från Ogden, Utah
Jag o Debbie har ätit i Ihop, där har dom världens godaste pannkakor!!
Muuums!
Haha, vår engelska läraren skrev det här om Kaycee ;D
Männskans bästa vän ;)
Trevlig helg!!!! :D