MITT SKOLSCHEMA

Kom på nu att jag har inte visat mitt skolschema så här det :) Det är nästan samma som förra året, det blev en ändring i 6 perioden och en annan lärare i engelskan. Allt annat är samma :) Det där visar hur schemat ser ut för en dag och så har jag varje dag :) Det var en förändring för mig när jag kom hit, jag som är van med att ha olika varje dag men inte här som är samma varje dag. Rasterna är helt annat också, jag hade förr 20 min rast men nu har jag 5 min och man hinner bara byta klassrum. :)

BOKEN THE HELP

..är nåt jag läser just nu! :D Mina kompisar här har läst den och rekommenderat till mig så nu har jag börjat läsa lite. När jag är klar med den så ska jag se på filmen :) Har ni läst den? I så fall, vad tyckte ni om den? :)

iT´Z

Min värdbror Alex fyller 9 år imorgon (söndag) så idag var vi hela familjen till en nöjeshall som heter iT´Z. Vi var där typ i 4 timmar och det var jätte kul! Vi provade på allt möjligt och det var fullt med folk. :) När vi kom hem fick han många presenter, vi firar idag för att Mike jobbar imorgon. Ja, det var allt för det här gången! :) Nu ska jag se på en film:)

VILKEN VECKA...!

Bilden är från höstas i Utah :)
Vilken vecka säger jag bara!
Hade haft prov i alla ämnen
Läxor,läxor
Tittat på basket match
Cheerleading träning
Academic bowl träning
Varit med Debbie till hennes ASL kurs i min skola o skrattat så mycket att man fick så ont i magen
Träffade en kille från "so you think you can dance.."
Har ätit mat från Burger King
Läst klart boken "To Kill A Mocking Bird"
1 terminen är över nu och 2 börjar på måndag
Och nu är det fredag! Ska äta godis och se på Moneyball ikväll!

LIVET I USA SOM UTBYTES ELEV

Bilden togs uppe på Pikes Peak, ibland får man stunder att man stannar upp och tänker " jag är verkligen här i USA som utbytes elev."
Idag har jag typ bott halva tiden här i USA, i möjligheternas land. Jag minns fortfarande när jag kom hit till Colorado Springs. När jag kom ut från flygplatsen tänkte jag "första steget i mitt nya liv". Det var en riktig stark känsla att jag fortfarande minns det så väl. Att får uppleva det här utbytes elev året är en upplevelse och erfarenhet som kommer att följa mig livet ut. Jag lever mitt drömliv! Idag såg jag en bild på mig från nån dag före jag åkte till USA, ser jag mig själv som ser fram emot att uppleva sin livs upplevelse. Jag känner att jag har haft tur angående värdfamiljen, speciellt debbie som jag kommer så bra överens med. När jag var liten drömde jag om att ha en storasyster, det har jag fått. debbie är som min stora syster, älskar henne så mycket!
Jag går i CSDB och det är en jätte bra skola med trevliga kompisar och lärare. Jag är så glad att få uppleva High School livet. Mycket läxor och är nästan aldrig ledigt men jag älskar det! ;) Jag har fått fina vänner, vänner för livet. Varje dag skrattar man så mycket med dom och det är aldrig tråkigt!!  När jag kom hit, först då lärde jag mig ASL, då var det lite krångligt i början men nu är det inga problem. Nu har jag istället svårt att teckna svenskt teckenspråk. Det har varit roligt att uppleva Halloween, Thanksgiving och julen men det kommr meer!!
Starbucks, I LOVE STARBUCKS!! Före jag kom hit HATADE jag kaffe, nu när jag är här är jag en kaffe-älskare..!! Det trodde jag aldrig! Skräpmat är en sak som är svårt att unvika, mums älskar mat ;)
Jag har fått vara med om så mycket roligt, önskar att jag kunde blogga allt men har inte tid, typiskt! Före jag kom hit hade jag en lista på vilka affärer/restauranger jag ska besöka, nu har jag gjort allt. Om jag måste välja min favorit affär så är det utan tvekan Forever 21 och restaurang..mm kanske Applebees eller Chick-fil-a hmm, svårt!
Jo, ni som vill veta vilka stater jag har besökt så är det New York, Texas, Colorado, Wyoming, Utah och New Mexico, det blir flera i framtiden! En annan sak, Amerikanskt football, basket, och baseball är verkligen stort här! Alla kan snacka om det i evighet..! Och min värdpappa Mike, han LOVE am. football, han vill inte missa en enda match, om han missar förstör det hans dag! En match kan pågå i typ5 timmar vilket jag kan inte titta på vad jag vill så ofta, men jag tittar ganska ofta på am.football. :P
Det finns saker man saknar med sverige förutom familjen o vännerna, det är marabou choklad, lös godis, trocadero, o den svenska maten!!
Jag kan inte fortfarande förstå att jag har varit här lite mer än 5 månader, 5 lärorika månader. De 5 månader har stärkt mig så mycket. jag kan inte beskriva hur mycket jag har lärt mig här. Halva tiden är kvar som kommer att vara full med roliga överraskningar, nya erfarenheter och nya upplevelser. Jag är tacksam för det jag har varit med om. Nu ska jag njuta av varje sekund av den tiden som är kvar. När året är över vill jag titta tillbaka på året och vara stolt, vill titta tillbaka på en minnesvärd upplevelse.
Om ni har några frågor eller nåt ni vill att jag ska skriva mer om för det finns sååå mycket annat att berätta om så är det bara att säga till. :)

ANSIKTSBEHANDLING

Till julen fick jag en julklapp från min bästa familj i Sverige, det var en ansiktsbehandling och jag fick tid idag! Så efter skolan kom man hem och åt middag och sen åkte vi dit till platsen där jag skulle få ansiktsbehandlig. Behandlingen tog ungefär en timme och det var SÅÅÅ HÄRLIGT! Tiden gick för snabbt.. :( Nu känns huden sååååååååååå len och fräsch! Måste göra det igen i framtiden men det är synd att det är ganska dyrt.. Tusen tack för presenten! :D Thank god it is Friday! Har inga planer för helgen vilket känns skönt. Har haft en upptagen vecka och i nästa veckan blir det samma, det är sista veckan före 2 terminen börjar så prov i precis alla ämnen.. suck!! Plugg plugg! Igår fick vi veta att en person som jobbade här i många år, hon jobbade i elevhem och mera än hälften bor i elevhem och alla har haft henne sen de kom hit till CSDB och nu har hon dött. Så alla bara grät och grät, hela skolan är i en stor sorg nu. Vi hade en tyst minut för henne idag.
Men nu ska jag nog gå och äta nåt gott och se på tv, förhoppningvis är det inte am. football på tv nu..

CUPCAKES

Gjorde jätte goda cupcakes idag! När jag kom hem från skolan såg jag en program med hela familjen som handlade just om cupcakes så då var man tvungen att göra cupcakes också! Dom var så goda! Inte så svårt att göra!

DETALJERADE KRAGE

Jag har sett många klädbutiker ha detajerade kragar och jag ville ha en men så kom jag på att jag kan göra en själv. Köpte en jätte billig vit skjorta på second hand och nitar på nån hobby affär. Så jag började göra det i lördags och blev klar samma kväll. Blev super nöjd! Den var bättre än vad jag trodde!
Igen skola idag, Martin Luther King dagen! :)

NYKLIPPT

I julen fick jag en klipptid som julklapp från min familj så idag var jag dit och klippte mig. Frisören var en mästar frisör från Chicago och den bästa jag har haft!! Klippte typ 3-5 cm, hade förväntat mig mycket mer men hade inte så mycket slitna toppar, tur! Jag har alltid svårt med att om de klipper för mycket. En annan sak, han (frisören) sa att mitt hår är som Olivia Wilde, brunt, långt och glansigt. :D

NY DESIGN!

Ville ha en ny design, har haft den gamla sen jag började blogga. Är nöjd! Har den här nu, hoppas att den är bra! :)

NECKLACE

Hade lust att göra ett eget halsband, tycker om att göra såna saker med händer. Så idag köpte jag ett paket men kunde göra 3 halsband, 2 örhängen och en armband, se fram emot att göra dom! Den där halsbandet gjorde jag ikväll och det passar jätte bra till vita skjortan. :) Ikväll har vi ätit mat från mcdonalds och tittat på film, en mysig fredags kväll! Imorgon ska jag vara med en kompis och göra klart mina 5 läxor.. Nåja, det blev ett kort inlägg, ska kanske skriva mer imorgon!

01-12-12

Sorry att jag har inte bloggat så mycket men jag har varit så upptagen med skolan och läxorna. Men nu i helgen så kommer det mera inlägg :) Har ledigt i nästa vecka måndag för att det är Martin Luther king dagen så ingen skola. Sköönt! Jag hade ju sagt  för nån dag sen att jag skulle gå i en körkort kurs men det blev flyttad till den 30 januari. Kan inte vänta!!
Bjuder på en bild från igår :) jag finns längst till höger :)
Vi gör planking om du undrar vad vi gör :D

TILLBAKA TILL SKOLAN

(Bilden är från somras :))
Första dan i skolan efter jullovet. Åh, vill vara ledigt ytterligare en vecka..! Men det var roligt att träffa alla kompisar igen! japp, nu är det bara en termin kvar! Då händer det mycket saker, har map- test nästa veckan, ACT- test i våren och också CSAP (tror jag det var) test på våren också, de är 3 stora tester man måste klara. Om man kan gå i college beror på resultaten i ACT-testen. Det är inte bara det som ska hända, en massa andra saker också! ;D  Fick veta idag en rolig nyhet, jag ska börja att gå i en körkortkurs i min skola nu på onsdag! Kan inte vänta!
Trevlig kväll! :)

MR.BIGGS

Igår hade jag en väldig rolig kväll med Kaycee. Hennes bror var med också. Vi var nämligen till en nöjeshall, Mr.Biggs. Där fanns det en gokart bana som vi åkte många gånger på, laserhall, "robot", och andra saker som jag inte vet namnet på. :) Det fanns en massa saker att pröva på!
Vi var där hela kvällen och skrattade och hade kul tillsammans! En rolig kväll, ett perfekt avslutning före skolan kör igång igen imorgon. Sista terminen!! :D
'
Idag är det söndag.. Ska nog bara ta det lugnt o se på film, gå ut med hunden o göra mina läxor. :) Ha en trevlig söndagskväll!

"DÄR SKÖNHETEN ÄR, FINNS KÄRLEKEN"


MY 1/2 BIRTHDAY

Igår var det 4 januari och det betyder att det är 1/2 år till min födeslsedag. Eftersom att min värdfamilj missar min födelsedag den 4 juli, är hemma i Sverige så då ville de fira en liten födelsedag med mig. Debbie sa det till mig före jul att vi skulle ordna en liten fest med överraskningar. Så igår morse sov jag länge som vanligt o plötsligt kom Zach in och sa "we will eat on Mc Donalds, come now", han tecknade, åh vad söt han var! Han hade tränat med Debbie innan han kom till mig. ;) Så vi åkte till Mcdonalds (jag, Zach, Ben o debbie) och åt där. Efter maten åkte vi till en mataffär o köpte saker till middag och efterrätten, debbie skulle laga en överrasknings middag till mig  och en efterrätt. Men när debbie skulle laga det, dök det upp en massa saker som han måste göra, så hon var inte hemma men så började jag laga middagen, tonfiskbåtar och semifreddo som efterrätt.  Mina föräldrar hade skickat recepten till debbie för det är min favorit mat och efterrätt. Mums! Jag hade inte förväntat mig en present men plötsligt ser jag en stooor present framför mig, men det var flera lådor i den som blev bara mindre o mindre, till sist kom jag fram till en kort och där ser jag att jag får 25 dollar på Forever 21!!! Jag gillar hela iden, det var en rolig överraskning!

SHOPPING MED INGRID

Igår var jag och Ingrid o shoppade. Vi åkte till en mall och där var vi hela dagen. Vi hade det väldigt roligt och hon lär sig asl snabbt! Det är kul att lära henne asl! :D Har inte lust att skriva så mycket men det var en härlig dag!
Köpte en sak därifrån, det var en BIG sale!
Mums mums!
Idag hade jag en toppen dag som jag ska berätta mer imorgon!

DINNER AND MALL WITH THE GIRLS

Igår var jag med 2 härliga tjejer, Chelsea och Alison. Båda har tagit examen från CSDB och nu går de i college i Gallaudet University.  Nu är dom tillbaka till Colorado springs för dom har jullov nu i 1 månad. Vi gick ut och åt middag på Applesbees, och det verkar som att ingen av dom ville komma med på bild ;)
Chelsea :D haha men det var svårt för henne att komma ut ;D
Alison :D
Hade så kul hela kvällen, vi skrattade så mycket! Världens bästa start på det nya året! :D
Men en annan sak, egentligen har dom låångt brunt hår men nu är dom freshman (första året) på Gallaudet och då är det en tradition att alla freshman ska snagga sig. ;) Så först skulle dom klippa sig kort och färga håret i olika färger, nu var dom blond men snart rosa. :P


GOODBYE 2011 - HELLO 2012

Gott Nytt år alla! Hoppas att ni har haft en härlig nyårsafton! Det hade jag med min värdfamilj! Alla mina kompisar skulle fira med sina familjer så jag hade en mysig och trevlig nyårsafton med dom! Tycker om när det blir nytt år! Nu är det 2012 med nya möjligheter, chanser, och drömmar! Känner på mig att 2012 blir ett bra år!
Men det hände e traumatisk sak också. Det börjde med vi hade ljus på vår matbord och så kom barnen dit o lekte med sina leksaker. Plötsligt hör vi Alex skrika och tar ett brinnande papper från Ben som hade lagt in i ljuset och Alex tog den ifrån honom så han skulle inte bränna sig. Alex skrek och sprang till dörren som var låst, han försökte öppna den o det började brinna på hans hand. Vi andra skrek "drop it, drop it!" men han släppte den inte o till slut fick han upp dörren och kastade ut brinnande pappret. Alex kunde inte sluta skrika av smärta, och hans händer blev svullna o röda, fingertopparna var vita, naglarna hade smält sig och han fick stora blåsor. Han var nog modig den killen, han räddade Ben från brännskador och han ville inte att nåt i huset skulle förstöras så det var därför han släppte den inte. Idag är det bättre med honom, turligt nog. vilken kväll!