Saras påsktårta

På påsken gjorde jag en tårta som heter Saras påsktårta och jag ska visa er recepten.
Saras påsktårta
14 portioner
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
1 msk smör
2 msk ströbröd
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g smält smör
Choklad mousse:
2 dl grädde
200 g smält mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
Bärfyllning:
2 dl hallonsylt
Glasyr:
200 g mörk choklad
50 g smör
1 dl grädde
Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör. Blanda väl och häll i formen, grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Lossa kakan ur formen och låt svalna.
Skiv kakan till tre bottnar. Vispa grädden till chokladmoussen och blanda med chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitor till fast skum.
Blanda försiktigt chokladsmeten med äggulesmeten och vänd sist ner de vispade vitorna. Bred sylten i ett tunt lager underst på den ena botten och sedan moussen ovanpå. Gör likadant på andra botten och lägg på locket.
Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. Bred över tårtan och ställ den kallt, gärna över natten. Garnera gärna med marsipantuppar och kycklingar eller marsipan rosor.
Tårtan smakade jätte bra!
Vi gjorde så att tårtan skulle likna en ägg för det var ju påsk, det finns en ägg som ser ungefär så där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback