MY BEAUTIFUL RING

My beautiful ring from my wonderful hostmom Debbie, she is a big part of me. I miss her so much. 
 
Ni som har sett Aftonbladet, där står det nåt om en stor brand i USA. Det är precis i Colorado Springs som jag har bott. wow, horrible pics, CS är en av de vackraste städerna jag har sett och nu förstörs det av branden.. :( 

SWEDEN, I`M BACK!!

Hade underbara dagar i New York, bloggar mer om det i en annan dag! Landade i Arlande i morse och åkte bil hem. Och nu.. Är jag hemma i Härnösand!! Kan inte tro det, jag ÄR tillbaka.!!??!! Det är blandande känslor men jag är också jätte glad! Allt känns så liten!! 
Mitt år som utbytes elev är nu officiellt över, tack ni alla som har varit en del av det! Och tack ni som har följt med mig under året i mitt stora äventyr! 

BYE COLORADO, HEY NEW YORK!

Ja, nu snart flyger jag från Colorado Springs till New York och där kommer jag att stanna till nästa vecka tisdag. Kommer att åka flyg till Chigaco och sen till NY, pirrigt! Love NY! Att säga hejdå till min bästa vfamilj var så svårt!! wow, visste inte om jag kunde make it. Kommer att blogga där i NY om jag kan, hoppas!! Kan inte tro att jag är hemma snart..! På tisdag eftermiddag (den 26 juni) åker jag flyg och landar den 27 juni i Arlanda, Sverige. 
Thank you for this year!!!!

THANK YOU FOR THIS YEAR IN USA!

My year as an exchange student is soon over. It feels like yesterday I came here. I can´t believe it, it all went by so fast. I will be leaving Colorado Springs I have called my home in 10 great months this Friday. I have been through both ups and downs. I leave people who have changed ny life, all for the better. I have meet people I will never forget. I have cried, I have laughed, I had the most amazing year in my life. I´m a better and way stronger person today and I´m happy I got the chance to experience this. 
I want to thanks everyone who have been a part of this year, everyone who made this year amazing, memorable and unforgottable. 
Thank you for letting me be a part of your life in 10 months. 
I have had the best year in my life, this year is the most amazing thing I ever have done. I´m forever grateful.

Love you all and I will miss you so much and...I WILL BE BACK! ♥

PIKES PEAK

Pikes Peak, nordamerikas mest besökta berg! Jag besökte Pikes Peak en dag i början av mina 2 första veckor här i USA och en dag av de 2 sista veckorna. Men den här gången var jag med familjen och det var kallare nu och dimmigt. Det var en fin upplevelse och utsikten är oslagbar!

GRADUATION DAY

I fredags var det Graduation day and last day for us students. Yay, ready for summer! Min familj kom hit i tisdags och dom har fått besöka min skola och var med mig på sista dagen i skolan. ¨
Kom till skolan som vanligt halv 9 och då hade vi aktiviteter på morgonen som att göra en bok, ha academic bowl game, göra en robot hand..Men vi juniorer fick lömna lite tidigare och hjälpte till med seniors lunch med sina familjer. Vi var som servitörer. När vi var klara gick vi till blindas skolans bibliotek och hjälpte seniorer sätta på sina graduation kläder. Några hade vita och några hade röda. Rött och vitt är skolans färger. Man såg att var så nervösa och lite rörda. A big moment for them, to graduate from High School! Det var coolt att sitta där och får uppleva en High Schooll Gradutaion som man ser på filmer!!  Min familj o vfamiljen kom när festen började och när det var klara var det lite jobbigt. Visste då att jag måste säga hejdå, eller inte hejdå utran "vi ses senare". Grät såå mycket, har inte gåtit så där mycket på länge, ville inte alls lämna dom, de är mina bästa vänner! Men det var nåt jag måste gå igenom och jag är tacksam att min familj o vföräldrarna var där för mig.
Vi juniorer, class of 2013!!!
Jag oh underbara Fernanda :) <3
Nervösa seniorer!
Vår rektor håller tal :)
Bye CSDB, vi ses senare! Thank you for this year!
Det var svårt att lämna Sverige men det blir svårare att lämna Amerika.

FAMILY REUNION

Family reunion after 10 months apart! <3
It was the best feeling ever, it was tears of joy.

HIGH SCHOOL FIELD DAY

En av den roligaste dagen nåååågonsin! High School Field Day! Oh, när jag kom dit var jag lite hängig, sov inte så många timmar men mina kompisar vet hur man gör min glad så humöret var på topp igen! På morgonen var det vanliga lektioner och sen i engelska skulle vi berätta vår egen kid story för små barn! Såå söta och där satte vi och tecknade vår story, det var en utmaning att få deras attention och intresse så de lyssnar på dig. Men kul! haha barnen ville bara berätta allt för mig, som vad de har för djur hemma, om de har många vänner och sånt! En ville t.o.m äta min bok..? haha!
Sen efter lunch var det dags för roliga aktiviteter! Har sett fram emot dagen i ett långt tid, har hört så mycket gott om det! Nu fick jag uppleva det och det var en av de roligaste dagen i mitt liv! Vi samlades med våra grades, jag är junior (klass 11), så fanns det också sophomores och freshmans. Vi hade på osss våra klassers färger, vår var pink, soph var grön och freshm hade blått! Köpte en pink t shirt och sen målade jag påd en, snyggt blev det och sen hade en hand på ansikten. ;)  Vi hade olika aktiviterer på am. football planen som att kasta vatten ballonger, stafetter, dragkamp, fylla en bunke med vatten, och mycket annat! Skrattade så mycket, alltid kul att vara med dom! Sista aktiviteten var om vatten, när vi var klara..Dags att attackera lärarna med stora bunkar vatten och vatten slangar! Dom blev dyblöta! Inte bara dom, vi elever var värst! det såg ut som att vi hade simmat! Fick on i ögonen efter dom har sprutat vattnet i ögonen! Vi brottades ner lärarna och elverna haha! Några lärare gömde sig för att undvika det, men lätt hittade vi dom och ja, dyblöta blev dom! När vi var klara, hade vi ett tyst minut för Zachary, our friend, our schoolmate, our student. Vi alla saknar honom!
Fick låna lite kläder från mina kompisar före jag åkte hem.
Tack för dagen CSDB, going to miss ya all when I´m going home!!!
Vår flagga o  min tröja :)

YEARBOOK BASH

I USa är det vanligt att skolor har yearbook, där finns det bilder från hela året o skolfotona. Det har varit en tradition för skolan att ha en dag i 26 år. Vår program koordinator startade det men då tillverkade han alla själv i vår skola med en special maskin men sen blev han program koordinator så hade han inte tid och sålde maskinen. Men ännu idag gör vi det ändå. Det var första gången för mig och jag köpte yearbook redan första dan i skolan ifjol, då var det billigare också!
ungefär vid 2 tiden gick jag till matsalen och hjälpte till med att ordna fixa och så. Sen 2.30 började det komma folk och vi satte oss vid bordet och läste igenom det, det var såå kul! Och också kunde man skriva in sitt namn och några kommentarer på boken om man ville. Gcik bara runt och försökte få alla att skriva på min, fick skriva mycket på andras. :) A nice day!

MY BIG DAY!

Idag är det en big day!!!!!!
10 månader i usa, 10 hela månader!!!!!
2 veckor kvar tills jag åker hem till Sverige!!
Och..sist men inte minst min bäääästa familj kommer hit till usa ikväll!! Kommer att hämta dom på colorado springs airport ikväll, I´m sooo excited! Åh vad jag har längtat efter dom och nu ikväll får jag äntligen se dom efter 10 månader!

LAST WEEK OF HIGH SCHOOL

It´s crazy, already last week of High School?! Var har de dessa 10 månader tagit vägen? Kom hit för att gå i High School och nu är det sista veckan av skolan. Ofattbart men ändå så skönt att få avsluta det! Det kommer att vara en av de bästa veckorna i mitt liv, sista veckan av High School, inga läxor, jag får träffa min familj igen,sen  sommerloooov men en av de tuffaste också. Jag måste säga hejdå till mina fina vänner och sen till min vfamilj.
Men nu ska jag ha kul och njuta den sista tiden tillsammans!! :D Vi kommer att ha roliga akiviteter under veckan och mycket som kommer att hända och ska försöka uppdatera er om det! :D
Some of my wonderful American friends! Going to miss them so much when I´m going home! <3
Pappa, mamma och calle, hoppas att flygresan går bra och vi ses snart! <3

MY SATURDAY

Min lördag har varit fin måste jag säga. Tillbringade hela dagen med min fina vfamilj! Det är faktiskt den sista helgen jag är ensam med dom, så jag måste njuta av det och ha kul tillsammans and make memories. :)
Dagen började med att vi åkte till vbördernas baseboll match. Joshs lag förlorade men Nathans lag vann så på måndag kommer dom att spela champion game. Håller tummarna för dom! Det var stekande varmt, typ 33 grader om inte 35 grader! Njöt av värmen och solade! Sen belv det glass från Sonic, muums! Nathans coach hade ordnat en fest med laget så vi åkte dit och hade kul tillsammans! Barnen njöt och hade kul med olika lekar, en av dom finns på bilden! :) Njöt av tiden med dom!
När vi kom hem var vi hemma en stund och sen åt och åka igen till Red Robin och åt middag där. Jag tog kyckling sallad, sååå god!!
ja, nu ska jag gå ner och fira Nathan med presenter!

DAGENS OUTFIT

Såå längesen jag lade ut dagens outfit men här får ni en bild på min outift. Ganska avslappnade :)
T shirt, Old Navy. Jeans, Forever 21. Armband, nån affär i Washington Dc

FINAL TEST WEEK

Yaay, I´m done with my school´s final test week! Had tests in all classes for our final grade. In next week, it will be fun a fun week and.. I´m done with homework!! Or one more but its nothing. Aah, it feels awsome!
Wow, this year have been fast! Now I just have one week left..ONE! I can´t believe it! But I can tell you that it feels great. I have learned me incredible much!
Ja, annat har hänt också!
Nathans födelsedag, 12 år!
Prov i alla ämnen!
Sport awards.
Regnat så mycket att det var översvämming.
Tusen läxor att göra.
Är lite stressad.
Trying to accept that I´m going home soon.
En vecka kvar av skolan.
Har haft den sista kör lektionen.
Grattis till er alla som har tagit studenten och ni som har tagit examen från High School!
Ja, allt för den här gången, är trööött!

PROM 2012 PART 2

Tack för era fiiina kommentarer and ja, converse! :D Tänkte först ha klackar men sen kom jag på att jag kommer att gå så mycket, lika bra att ta converse för jag vill inte ha skavsår! :D
ååh älskar klänningen och sminkningen! Kände mig som en prinsessa hela kvällen! Tack Debbie som tog dom finfina bilder på mig, nöööjd! :D

PROM 2012 PART 1

Tänkte berätta om min prom som var förra fredagen. The best day of my life.
Okej, jag hade skola först som vanligt och sen efter skolan hade jag tid i e hårsalong och fick mitt hår fixad. Jag fick världens finaste håruppsätting och efter 90 minuter var jag påväg hem igen. Jag påbörjade min sminking och min vmamma Debbie hjälpte mig! Det turned out bättre än vad jag trodde så jag var nöjd.
När klockan var 6.45 gick jag ner för trappan och då hade Bryan kommit och väntade på mig. Enligt min vmamma så blev han mållös när han såg mig.. Fick the most beautiful corsage!  Vi tog några kort ute i trädgården, var så nervös och sen skulle man le för en lång tid! Ibland så fick man ta en paus haha. Sen vi åkte till en restaurang Olive Garden, en Italiensk restaurang. Galet god mat och underbart sällskap. Människorna och servitörerna bara "aaaww you are sooo beautfiful and look at your shoes, ooh I like it!! " hela tiden haha! En trodde att vi skulle gifta oss haha!
Vid 8.15 Åkte vi ner till hotellet där vi hade prom o där vi tog mer bilder och bara umgicks och hade det galet mysigt. Sjukt kul och det kändes väldigt amerkanskt! Efter mingel och mer kort dansade vi. Fint dekorerat och mysigt. Två av mina vänner blev Prom King and Queen! Han fick en krona och hon fick en tiara. They danced the first dance innan alla andra kom upp på dansglovet.
Efter dans, skatt, jubel, glädje, mat och dricka. Jag kom hem strax efter 12.30 och då var det mera bilder!

Prom var BÄST! Jag har aldrig mått bättre än vad jag gjorde den dagen jag älskar verkligen alla och allt här. Jag vet inte hur jag kommer att klara av att åka härifrån om 3 veckor...
Prom var en upplevelse jag aldrig kommer att få någon mer gång och jag är väldigt tacksam för att jag fick uppleva det. Tack ni som fick mig att känna mig som en prinsessa hela dagen. Tack de underbara människorna som gjorde min kväll tusen gånger bättre. Tack mamma och pappa som gjorde allt det här möjligt för mig! Jag älskar er alla!

Ville inte att klänningen skulle bli smutsig när jag blev sminkad! ;)

My beautiful dress!

Stunden då han såg mig :)

In Olive Garden


 
Mera bilder kommer imorgon!! :D
 
 

"Are you ready?"

‎"A year has passed and now we stand on the brink, of returning to a world where we are surrounded by the paradox of everything and yet nothing being the same.
In a couple of weeks we will reluctantly give our hugs and, fighting the tears,we will say goodbye to people who were once just names on a sheet of paper to return to people that we hugged and fought tears to say goodbye to before we ever left.
We will leave our best friends to return to our best friends.
We will go back to the places we came from, and go back to the same things we did last summer and every summer before.
We will come into town on that same familiar road, and even though it has been months, it will seem like only yesterday.
As you walk into your old bedroom, every emotion will pass through you as you reflect on the way your life has changed and the person you have become.
You suddenly realize that the things that were most important to you a year ago don't seem to matter so much anymore, and the things you hold highest now, no one at home will completely understand.
Who will you call first?
What will you do your first weekend home with your friends?
Where are you going to work?
Who will be at the party Saturday night?
What has everyone been up to in the past few months?
Who from school will you keep in touch with?
How long before you actually start missing people barging in without calling or knocking?
Then you start to realize how much things have changed, and you realize the hardest part of being an exchange student is balancing the two completely different worlds you now live in, trying desperately to hold on to everything all the while trying to figure out what you have to leave behind.
We now know the meaning of true friendship.
We know who we have kept in touch with over the past year and who we hold dearest to our hearts.
We've left our worlds to deal with the real world.
We've had our hearts broken, we've fallen in love, we've helped our best friends overcome eating disorders, depression, stress, and death. We've lit candles at the grotto and we've stayed up all night on the phone just to talk to a friend in need.
There have been times when we've felt so helpless being hours away from home when we know our families or friends needed us the most, and there are times when we know we have made a difference.
Just weeks from now we will leave.
Just weeks from now we take down our pictures, and pack up our clothes.
No more going next door to do nothing for hours on end. We will leave our friends whose random e-mails and phone calls will bring us to laughter and tears this summer, and hopefully years to come.
We will take our memories and dreams and put them away for now, saving them for our return to this world.
Just weeks from now we will arrive.
Just weeks from now we will unpack our bags and have dinner with our families. We will drive over to our best friend's house and do nothing for hours on end.
We will return to the same friends whose random emails and phone calls have brought us to laughter and tears over the year.
We will unpack old dreams and memories that have been put away for the past year.
In just weeks we will dig deep inside to find the strength and conviction to adjust to change and still keep each other close.
And somehow, in some way, we will find our place between these two worlds.
In just weeks.
Are you ready?"....


An exchange student wrote that text, I think it symbolises much how we exchangestudents feel in the end of the year, I have mixed feelings. Sometimes I wish the time should  hurry up, but sometimes it is going too fast! But this year, I will never forget, it is the best thing I have done.