JAG ÄR STENHÅRD


The hunger Games

Såg på bio igår med Kaycee på The Hunger Games, måste säga att den var en av dom bästa filmerna jag har sett. Något som jag skulle absolut rekommendera att ni ska se på! :)

COPPER MOUNTAIN!

Hade en HÄÄÄRLIG helg, var till Copper Mountain med Ingrid och hennes värdfamilj! Ingrids värdmamma Kim hämtade mig på lördags morgon och sen åkte vi alla till CM och det tog ungefär 2 timmar att köra dit. När vi kom fram , det fanns faktiskt snö på några ställen men varmt var det! Vi vilade lite och sen åkte vi till en backe där vi åkte med däckar/ringar (eller vad heter det) i 2 timmar, jätte kul var det! Har inte provat på det förr så det var kul att få prova på det! Nästa dag var det äntligen dags för slalom! Har inte åkt slalom i 1 år så det var så klart kul att få åka igen! :D Vi åkte till platsen och det var stort och det var mycket folk. Jag och Ingrid lånade grejer och vi åkte slalom från 10.00-15.00. Snön var slaskigt! Det var varmt, soligt väder, härligt folk och stäming! Det fanns några killar som jobbade där och dom frågade mig o Ingrid om vi ville ut på date.. haha ;) Men en sak hade vi alla glömt, att smörja in oss solskydds kräm...Kom hem med en solbränd röd ansikte, hals, nacke och ögonen var solbrända. Det gör ont :(
My weekend there was amazing! Had so much fun!!!
Thank you for an awesome weekend! :D

SPRING BREAK!

Ja, nu är ÄNTLIGEN den efterlängtade spring break här! Internet har varit trasig, därför kunde jag inte blogga och jag har varit till fjällen som jag bloggar mer om imorgon. :)
Skönt att få en paus från skolan och bara slappna av, sen är påsk snart också!! Sen är det washington dc! Inte så många månader kvar av usa, bara 3 månader kvar. Vad tiden går! Just nu har vi härligt väder ute, soligt och varmt! Inte mycket mer att skriva men allt jag kan säga är "Finally its spring breaaaak!"
I skolan :)
haha love you girls!! :)

passed the written driving test!!!!!!!

Jag har många skäl nu varför jag är SÅÅÅÅ glad! En är att jag PASSED THE WRITTEN DRIVING TEST! I´m so happy!!! Så nu kan jag börja öva köra bil. :D
En annan sak hände igår i skolan, när vi hade academic bowl match ser vi plötsligt att det står på vår "maskin" (vet ej vad det heter, men vanligtvis visar det klockan men om det är nån varning så visar de där också) att det hände nåt skjutning riktigt nära vår skola så snabbt skulle vi släcka alla lampor, låsa alla dörrar och samlas vid ett rum och vara tyst ända fram till nån säger att det är säkert igen.. ;O
Efter det så gick vi till ett rum där vi skulle ha vårt test och jag var nervös, ville inte att jag skulle missa det och kanske få göra om det, men näää klarade det!!!! :D min hjärta klappade så hårt! Jag kan inte förklara hur glad jag är :D

St.Patrick´s parade

St. Patrick´s day eller Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Saint Patrick. Det är en tradition att ha på sig gröna kläder då. Om man ser nån som inte bär grönt får man enligt traditionen att nypa dem. Efter lunch igår åkte vi till paraden i stan, den började klockan 12 och vi stod där och väntade på att den skulle börja. Vi alla hade glömt att ha på oss grönt, det var så stressigt på morgonen at vi tänkte inte på det, halvvägs dit kom vi på.. Nu stod vi där och paraden började och jag tog bilder. Barnen fick godis och det var en bra stäming, jätte mycket folk!

ST.patrick's party

Igår kväll hade jag en rolig kväll med mina fina vänner! Efter skolan hade jag den sista körkort kursen, har  test i nästa vecka! Hoppas att jag klarar testen! Sen var det träning som vanligt och genast efter träningen skulle vi elevrådet ( jag är med i skolans elevråd) fixa mat, musik, dekoration och såna saker där vi skulle ha fest samma kväll. Teamt är St.Patricks, egentligen är den dagen på lördag men vi är ju inte här då. Det är en typiskt amerikansk tradition och vi alla måste bära gröna kläder annars blir man nypad. ;) vill ni veta varför får ni kolla google, har inte så mycket tid att förklara :) hade en kul kväll men dans och god mat! Men när jag kom hem var jag helt slut och så var det skola nästa dag.. Idag (fredag) hade vi en lugn dag, men mycket läxor att jobba över helgen.. Men nu ska jag gå och se på en film! Bye :)

sunglasses

Nya brillor från H&M, jag hade  glömt mina hemma i Sverige så när jag var där i Denver så köpte jag dom! :)

Idag har det varit en toppen dag, såg på filmer i skolan Real Steel och Perfect Score, bra filmer! Solen har lyst hela dagen och nu använder nästan alla shorts, så varmt är det! Här kokar det av värme! Jag hoppas att det är så fram till när jag åker hem till sverige, det vore härligt! Nu har jag bara en läxa kvar att göra, den här veckan har det varit ganska lugnt med läxor. :) snart är det spring break, bara en vecka kvar!!! Ska kanske måla naglarna ikväll också, hmm.. ;) Imorgon är det St.Patricks fest på skolan och vi alla måste bära grönt annars så blir man nypad. :) bloggar mer på fredag! :)

SHOPPING I DENVER

I söndags hade jag ett kort shopping i Denver med Debbie, älskar att åka till stora denver! Känns som en liten Stockholm för mig! Var till en jätte stor mall o jag hade inte så mycket tid, mina vbröder skulle på födelsedag fest senare på dagen. Jag hade två butiker som jag ville besöka och det var Forever 21 och H&M, äntligen fick man känna lite på "sverige"! ;) köpte några saker och sen fikade vi i Hard Rock, en toppen dag var det!

VÅRKÄNSLOR!

Nu börjar jag äntligen få vårkänslor, det börjar bli varmare och jag ser träden har sina knoppar!! Oh yes! Joggade ute med kompisarna idag, så härligt ute säger jag bara!!
Vi har också ändrat klockan, men jag glömde tydligen att ändra min väckar klocka! -.- väckar klockan visade 6.55 och jag trodde såklart att det var rätt men tydligen inte, det var 7.55!!! 5 min kvar tills vi måste dra till skolan, 5 min!! Debbie kom till mitt rum då o frågade om jag var klar, stod där i pyjamas o osminkad, bums fick jag fixa allt på 5 min! Omg, inte min dag idag!

94 DAYS UNTIL...

Snart kommer min familj hit, jag kan inte vänta att se dom igen och krama dom igen! Jag är så glad att dom kommer och hälsar på mig! :) Det betyder mycket att få visa dom Colorado Springs, min vfamilj, min skola och mina vänner här! Så dom får en bild av hur jag har levt i mer än 10 månader här i USA. :) Åker hem med dom också, vet inte exakt datum men typ 26 eller 27!

FILM WITH ME AND MY FRIENDS!


Äntligen en film där ni kan se mig teckna ASL :)

I SKOLAN

Idag hade jag en RIKTIG ROLIG DAG! Den här veckan är lite speciell, sophomore och freshman eleverna har TCAP test och vi juniorer tränar för ACT test, ACT test är en test vi tar som visar om vi kommer in i College eller inte. Vi satt vid datorn hela morgonen och sen var en kille så uttråkad att han tog en tjejs "korsett". :D Sen på eftermiddagen var det samma sak men vi fick gå till gympa salen en timme för att röra på oss. Där spelade vi fotboll och basket, men sen så lekte vi med den där röda ringen som man ska sätta sig in i den och dom andra ska knuffa den så den rullar, omg var så snurrig efteråt! På lördag kommer jag att sätta upp en film, den visar lite då jag tecknar ASL och mina kompisar är med i den! :)

breakfast at the tiffany´s

Jag hade aldrig sett filmen Breakfast at the Tiffany´s så i lördags bestämde jag mig att sitta ner o titta på den filmen! Den är ju känd och Debbie hade tjatat på mig att titta på den :) satte ner mig på soffan med filt och åt chokladpopcorn. Mysigt var det! Breakfast at the Tiffany´s - check!

CHOCOLATE POPCORN

Den här popcorn med choklad på är det nog den godaste popcorn jag någonsin har ätit!! Får ni chansen nån gång ska ni absolut prova! I min skola finns de några som jobbar i nån affär där dom gör såna så man kunde beställa det från dom, jag ville passa på att smaka nåt annat! :)

BARN KALAS

Min näst yngste vbror fyllde år i fredags 4 år och han hade en fest igår med sina kompisar. Det var ganska vilt och mycket skrik, tur att det var inte hela dagen. Han fick många presenter och vi åt cupcakes!
Dagen gick så snabbt o nu är det söndag, blir så avundsjuk när man hör mina kompisar har sprotlov i Sverige men inte jag. Men jag kommer att ha spring break om 3 veckor :) ja, e kort inlägg för den här gången, ska prata med min familj snart på Skype! :)

HEALTH CARE

I torsdags var det Health Care dag i vår skola. Vi hade många olika roliga aktiviteter i olika rum hela dagen, ett rum var det Yoga, en annan karate ( hon är min lärare i Career exploration och hon är typ 60 o så har hon svart bälte i karate. Killar bara gapade o sa " what? You can karate and you have black bealt, omg!" haha ;) , en med mat, ja olika saker om handlar om hälsan o hur vi ska förbättra det. Ett rum var det med att vi skulle borts så noga vi kan o sen äta nån tablett så det kommer färg i munnen som visar var vi har missat. Vi high school var inte så dåligt men sen såg vi Middle school, de hade lila färg på HEELA munnen, haha. Det var intressant o roliga aktiviteter! Sist sulle vi samlas i gympa salen och den delen var bästa delan av hela dagen, där var det också mycket kul att göra och vi skrattade så mycket att vi fick ont i magen! Dans blev det också!
Direkt efteråt var det Academic bowl match, vi alla var så trötta att vi var långsamma men nästa match på måndag är vi nog bättre!

CYKELTUR I SOLEN

Hade en härlig cykeltur i solen idag efter skolan med min vbror! Solen lyste och det var ovanligt varmt! Hoppas att det är vår snart! Det var länge sen jag cyklade så det var helt enkelt härligt att bara cykla runt och njuta av värmen! Åt tacos till middag och nu har jag inga läxor kvar, nu ska jag bara njuta av kvällen och slappna av!